Selecteer een pagina

Hoe kunnen we helpen?

Wat is een subdomein?

Je bent hier:

Een subdomeinnaam, ook wel subdomain genoemd is een langere variant van een domeinnaam. Je kan het zien als een onderdeel van een bestaande domeinnaam. Een voorbeeld van een subdomeinnaam is in ons geval bijvoorbeeld “support.goedkopewebsite.eu”. Dit is dus een subdomein van het domein goedkopewebsite.eu

Over het algemeen wordt een subdomeinnaam vaak gebruikt als ontwikkelomgeving, zoals dev.goedkopewebsite.eu. Daarnaast wordt het ook gebruikt voor het hosten van een gescheiden onderdeel van je website, bijvoorbeeld een helpdesk systeem.

Is het altijd mogelijk een subdomein aan te maken?
Ja, geen enkel probleem. Vanaf een hosting standaard pakket  kun je al een aantal subdomeinen aanmaken bij SGO. Via jouw DirectAdmin controlepaneel bij het kopje Subdomain Management kun jij subdomeinen aanmaken.

Het aanmaken van een subdomein kan direct, realtime. Het kan echter wel vanwege de wijziging in de DNS 2 tot maximaal 4 uur duren voordat het subdomein ook daadwerkelijk in jouw internet browser werkt.

Hoe maak ik een subdomeinnaam?
Je logt in op DirectAdmin welke je van ons bij aankoop van je hosting pakket ontvangt. Hier klik je op het kopje Subdomain management. Hier kun je vervolgens jouw gewenste subdomein invoeren bij Add sub-domain. Vervolgens klik je op create waarna jouw eigen persoonlijke subdomein aangemaakt is. Er komt nu ook een mapje op de FTP, die de naam heeft van jouw subdomein. Hier kun jij je website bestanden in uploaden waarna deze via het internet zichtbaar zullen zijn.

Subdomain management
Benieuwd hoeveel subdomeinen wij per webhosting pakket bieden? Bekijk dan de webhosting pagina!

Vorige Wat betekent DNS en wat kun je er mee?

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *