Selecteer een pagina

Hoe kunnen we helpen?

Hoe koppel ik een extern domein aan mijn pakket?

Je bent hier:

Zoals velen weten dien je je nameservers te wijzigen naar de nameservers van SGO, om zo je website te linken naar je webhosting bij SGO. Hoe je dit doet lees je in deze handleiding.

Ga allereerst naar de website van de provider waar je je domeinnaam geregistreerd hebt. Log in op het klanten paneel en ga naar je domeinnaam toe.

Vervolgens ga je op zoek naar een button dat “nameservers” heet. Hier mag je op klikken.

Als het goed is krijg je nu of de melding om DNS uit te schakelen of een lijst waar je de nameservers kunt invoeren. Maak je al gebruik van de nameservers? Dan krijg je direct deze lijst te zien.

Als je maar 2 nameservers kunt invoeren staat er mogelijk een stukje naar onderen een optie om meer nameservers in te voeren. Indien er al nameservers ingevoerd zijn haal je deze weg.

Voer nu de nameservers van SGO in. Deze nameservers staan vermeld in de mail die je hebt ontvangen nadat je een webhosting pakket hebt aangeschaft. Indien er “nameserver *cijfer* IP” staat laat je deze leeg.

Controleer of de nameservers kloppen en klik vervolgens op opslaan, versturen of een soortgelijke benaming.

In de meeste gevallen zal je website binnen 6 uur online zijn. Echter kan dit ook na 24 uur pas zijn. Dit alles is afhankelijk van hoe vaak je provider de DNS ververst.

Vorige Hoe installeer ik Lets Encrypt SSL op mijn website?
Volgende Hoe maak ik een cronjob aan?

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *