Selecteer een pagina

Hoe kunnen we helpen?

Domein doorverwijzen (redirect) via DirectAdmin

Je bent hier:

Soms is het gemakkelijker om een link te delen dat “jouwdomein.nl/hiervindjemijnfoto” heet in plaats van “jouwdomein.nl/img/26-02-2016_16:24.png”. Via deze handleiding is het mogelijk om een bepaalde URL door te verwijzen naar een andere URL. Het is natuurlijk ook mogelijk om door te verwijzen naar een andere website. Je moet natuurlijk wel weten hoe je dat doet! In deze handleiding leggen we je dat maar al te graag uit!

Om een doorverwijziging (redirect) aan te maken dien je naar je DirectAdmin paneel te gaan. De link naar dit paneel staat beschreven in de email die je na de aanschaf van een webhosting pakket van ons hebt ontvangen!

Nadat je bent ingelogd selecteer je het domein waarbij je de doorverwijzing (redirect) wilt aanmaken.

Scroll daarna een stukje naar onderen totdat je uitkomt bij “Advanced Features”.

Vervolgens klik je op “Site Redirection”.

Directadmin

Je komt nu op de pagina terecht waar je de doorverwijzing (redirect) kunt aanmaken. Vul in het bovenste veld hetgeen in dat moet gaan verwijzen naar een andere URL. En vul in het onderste veld hetgeen in waar het naar toe moet verwijzen. Onderstaand nog een voorbeeld:

 

In het voorbeeld willen we dat jouwdomein.nl/ditmoetnaargwsites doorverwijst (redirect) naar http://gwsites.nl. Wanneer je naar iets op je eigen site wilt verwijzen voer je hier gewoon de URL van het betreffende bestand/de betreffende map in. Nadat je de gegevens hebt ingevoerd druk je natuurlijk op de “Save” button waarna de doorverwijzing binnen enkele minuten zal werken.

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist een doorverwijzing (redirect gemaakt). Kom je er nou niet uit? Neem dan even contact op met de helpdesk via een live chat sessie of via een ticket. We helpen je graag!

Vorige DNS records aanpassen
Volgende Domein in quarantaine

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *