Selecteer een pagina

Hoe kunnen we helpen?

DNS correct instellen voor Google G Suite

Je bent hier:

Maak je gebruik van Google G Suite en twijfel je of je de DNS hier wel correct voor hebt opgezet? Volg dan de volgende handleiding waarin we uitleggen welke records je precies nodig hebt.

Voor het correct instellen van de DNS voor Google G Suite dien je in de DNS een juist SPF en DMARC record op te nemen. Daarnaast is het ook benodigd dat er een PTR record (reverse DNS) aanwezig is, bij SGO is dit standaard zo, wanneer je een foutmelding hiervan krijgt en je DNS loopt via een andere provider dan dien je dit daar te melden, wij kunnen hier helaas niet mee helpen.

SPF record
Het juiste SPF record voor Google G Suite is:

v=spf1 include:_spf.google.com ~all

Deze waarde stel je in als een TXT record. Wanneer je dit record toevoegt in DirectAdmin dan dient het te beginnen met een ” en te eindigen met en “, het oude SPF record kan je dan verwijderen. Het juiste record komt er dan als volgt uit te zien: “v=spf1 include:_spf.google.com ~all

Voorbeeld:

DMARC record

Het DMARC record kan je vinden in DirectAdmin bij “DNS Management” onder het TXT record met “_dmarc”. Dit TXT record kan je 1 op 1 overnemen en zodoende instellen wanneer de DNS via een andere partij loopt. Voor de klanten die geen webhosting pakket hebben hier nog even de juiste gegevens zodat dit record alsnog door jullie ingesteld kan worden.

De waarde dat bij het TXT record ingesteld dient te worden is: v=DMARC1; p=none; sp=none; de naam voor dit record is _dmarc.

Hier nog even een voorbeeld als het ingesteld word in DirectAdmin:

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist alle records die Google verplicht stelt naar succes in kunnen stellen, mocht je er toch niet uit komen dan kan je je huidige DNS provider om hulp vragen. Wanneer de DNS via ons loopt dan staan wij uiteraard voor je klaar!

Vorige Bestandsrechten aanpassen via FTP
Volgende Domeinnaam verwijzen (pointer) naar bestaande website

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *